Atentatori și avocații lor

Posted: 25 Mai 2017 in Uncategorized

„Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării, dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu.”  (1 Corinteni 1:18)

Cel mai recent atentat terorist sinucigaș din Europa, de pe arena din Mancester, a incins din nou spiritele, impărțind lumea, ca de obicei, in mai multe tabere. Pentru unii, toată vina o poartă atentatorul insuși. Pentru alții, islamul este de vină și predicatorii urii, care au puterea și influența uimitoare de-a spăla creierele tinerilor care fregventează moscheile lor sau in mediul online, convingându-i să apeleze la asemenea fapte, in timp ce ei inșiși stau bine mersi bucurându-se de o viață imbelșugată. Pentru alții, politică și societatea este de vină pentru faptul că acești atentatori (majoritatea tineri) nu au reușit să se integreze in mod normal in societatea occidentală, deși unii din ei chiar acolo s-au născut.
Iar apoi, trecând peste alte categorii, i-am văzut arătând cu degetul pe mulți inspre Creștinism, și inspre religie, in general, făcând, firește, legatură intre religie in ansamblul ei și Dumnezeu. Cei care-L urăsc pe Dumnezeu, Il iau pe El de „țap ispășitor”. Unii spun chiar că noi, creștinii, prin insuși faptul că suntem creștini purtăm vina de a-i provoca pe musulmani la asemenea atrocități. Bisericile noastre, simbolurile noastre, școlile noastre, et c, ii provoacă la acțiune. Serios? Și dacă nu am exista noi, pe cine ar da vina?
Dacă așa ar sta lucrurile, atunci islamiștii ăștia ar comite atentate numai in biserici creștine, acolo unde ar fi siguri că au dat lovitura.
De ce se aruncă in aer in piețe aglomerate, in gări, trenuri sau pe stadioane, unde riscă să omoare și necreștini, ba mai mult, chiar musulmani de-ai lor?
Nu, avocații diavolului nu au ceva atât de mult impotriva islamiștilor cât au impotriva crucii lui Cristos. Asta ii face să turbe, și să stârnească și mai tare, la un nivel maxim, nebunia din ei.
Era profețit demult, de două mii de ani.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s