Bogați și săraci; stăpâni și slugi

Posted: 28 mai 2017 in Uncategorized

„Bogatul domnește peste sărac și cel ce ia cu împrumut este slujitorul celui ce dă cu împrumut.” (Proverbe 22:7 NTR)
Bogații conduc planeta și oamenii săraci sunt vânduți băncilor. Nu-i nimic exagerat în asta. Politicienii sunt niște bugetari și scriu după dictare, sau dansează după cum li se cântă de alții mai sus decât ei. 

Iar oamenii simpli, atât în vremea lui Solomon cât și in lumea postmodernă se luptă zilnic cu supraviețuirea (mă rog, asta diferă de la o națiune la alta), însă fiecare om, indifererent de zona geografică în care ar locui este la fel de materialist și își dorește să trăiască mai bine și să aibă cât mai mult. Iar pentru asta uneori prețul poate fi unul mare: de obicei să fii sclavul unei (sau unor) bănci pentru următorii 25-30 de ani. 

În România, majoritatea românilor sunt proprietarii propriilor case, în Occident situația este altfel: bancile sunt proprietarii multor bunuri mobile și imobile, iar confortul unei case și luxul (care de fapt nu mai e un lux) unei mașini mai bune are un preț mare, iar omul dator băncilor are parte și de multe nopți nedormite și stres peste măsură de mult. 

Știa Solomon de ce scrie că datornicul este sclavul cămătarului.

Reclame
Comentarii
  1. Cred ca asta e o forma a consumismului care ne a afectat pe toti deopotriva;bazat pe Biblie cred ca mai sunt persoane care zic ca si autorul Epistolei catre Evrei (NTR)11:26″(Moise)el a considerat abuzul suferit pentru Cristos ca fiind o bogatie mai mare decat bogatiile Egiptului,pentru ca el isi atintise privirea la rasplata viitoare „.Ma intreba un prieten ,daca as avea posibilitatea ,as face si o casa cu piscina si as avea si o casa de vacanta si un yacht si masini tari in curte ,si alte si alte luxuri care nu le mai consideram ostentative ,ci necesitati personale in viata crestina care are eul in centrul ei.Mi am vazut lacomia eului firesc care nu ne da odihna!Dumnezeu ne da odihna !” Fiti atenti, fratilor ,ca nici unul dintre voi sa nu aiba o inima rea si necredincioasa ,care sa l intoarca de la Dumnezeul cel Viu ,ci incurajati va unul pe altul in fiecare zi ,atata timp cat se spune astazi ,astfel incat nici unul dintre voisa nu fie impietrit prin inselarea adusa de pacat”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s