Pocăința ca poruncă divină

Posted: 4 iunie 2017 in Uncategorized

„Dumnezeu nu ține seamă de vremurile de neștiință și poruncește acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; pentru că a rânduit o zi in care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta și despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a inviat din morți…” (Faptele Apostolilor 17: 30-31)

Dumnezeu nu face sondaje de opinie. El nu intreabă pe nimeni dacă ar vrea să meargă in Cer sau in Iad. El doar lansează invitația ca oamenii să se intoarcă la El, să se pocăiască. De fapt, este mai mult decât o invitație, apostolul Pavel spune că este o poruncă. El PORUNCEȘTE oamenilor de pe intreaga suprafață a pământului să se intoarcă la El. Orice om are acces la harul lui Dumnezeu. Nu există o categorie specială de oameni aflată in har, și doar pentru aceștia să fii murit Domnul Isus Cristos, ci El a murit pentru toți (Ioan 3:16), pentru ca fiecare om să aibă șansă mântuirii. Problema este a omului și constă in refuzul pe care il aduce invitației lui Dumnezeu. O poruncă poate fi ascultată și implinită, sau doar ascultată.
Pentru cei care resping invitația lui Dumnezeu nu mai rămâne nimic de negociat, ci doar o așteptare a judecății divine, o judecată dreaptă, prezidată de cel mai drept Judecător care a existat vreodată pe pământul acesta, iar la final fiecare om să-și ia in primire locul pe care și l-a ales voluntar. De ce ar obliga Dumnezeu pe cineva să aleagă Raiul? Sau, de ce ar impiedica pe altcineva să ajungă in Iad, dacă asta este destinația dorită? Nu, nu o va face, pentru că alegerea ne aparține nouă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s