Întrebarea fără raspuns

Posted: 6 august 2017 in Uncategorized

De ce permite Dumnezeu atâta suferință, atâtea cutremure, inundații, boli, et c? se întreabă ateii, agnosticii sau scepticii. 

Nu știu, Dumnezeu refuză să răspundă la astfel de întrebări, însă știu că noi, omenirea, am transformat cerul în autostradă, am betonat pământul, am intoxicat mediul înconjurător cu fumul letal al jucăriilor noastre pe patru roți – fără de care viața pare imposibilă. Știu că de mai bine de un secol pompăm afară din adâncimile pământului „aurul negru”, care era pus acolo, se pare, pentru altceva. Știu că am mutat munții, am oprit fluviile, am exterminat plămânii Planetei și am epuizat resursele de apă prin faptul că pentru a face un duș avem nevoie de o sută de litri de apă, iar pentru o spălare pe dinți de o găleată. 

Știu că ne-am construit bombe atomice pentru a ne răzbuna pe vecinul care ne-a călcat pe „bec”, am construit zgârie noi pentru a ne hrăni megalomania din noi, dovedindu-I lui Dumnezeu că și noi putem atinge cerul. Știu că investim zeci de miliarde anual pentru proiecte spațiile încercând a găsi viață in Univers, dar neglijând-o pe cea care o avem deja. Căutăm extratereștri la ei acasă, dar L-am scos pe Dumnezeu din casele noastre. 

Mai știu multe altele, însă ajunge pentru a ne întreba:

„Oare, mai are rost să întrebăm: DE CE?”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s