Biserica Adoram Arad, Heidi Baker și lipsa discernământului spiritual

Posted: 13 Ianuarie 2018 in Uncategorized

Ieri am dat, din întâmplare, pe Facebook de un eveniment organizat de Biserica Adoram Arad, eveniment în care buricul pământului va fi Heidi Baker. Mi s-a părut interesant ca o biserică din România invită asemenea oameni, sau femei, să aducă, chipurile, “un fel de revigorare spirituală” (nu au ei pretenția asta directă, însă după vâlva făcută în jurul ei, cam asa se pare) printre fosilizații de pe plaiurile mioritice. M-am uitat peste comentarii. Unul mai spumos ca altul: “Wow! Vine Heidi la Arad???” , etc. Am trecut cu privirea peste toate. Deja unii își fac griji în avans dacă vor mai prinde locuri, iar alții își cumpara biletele de avion pentru marele eveniment. Treaba lor, nu le plătesc eu.

Cel mai interesant în toată chestia asta mi s-a părut lipsa criticilor, adică a acelor comentarii critice pe care le poti vedea peste tot, pe RS. Aici însă nu, niciunul. Mi-am zis, și de fapt asta am si scris într-un comentariu, cu riscul de-a fi primul “fanatic si îngust”: “Oameni buni, oare chiar nu mai aveți discernământ spiritual invitând-o pe doamna asta la Arad?” În cinci minute am primit un like la comment și peste jumate de oră un delete.  Primul gând care mi-a venit în minte a fost ăsta: “Acuma înțeleg de ce nu există comentarii negative;, au fost forfecate.” Da, dar nu de Facebook, ci tocmai de cineva de la Adoram. Niste oameni care se numesc creștini “born again”, de firmă, nu glumă.  Creștini care au pretenția de-a fi și exemple bune pentru alții, în răbdare, dragoste creștină,  în acceptare, critică constructivă, etc, etc.

Heidi Baker e una din acele femei, alături de încă una (îmi scapă numele ei acuma, dar o vezi zi de zi pe Alfa & Omega tv), care predică o evanghelie ce  nu are nimic de-a face cu Evanghelia Domnului Cristos. O evanghelie îndulcită cu bancuri, ifose, chicote, hlizeli și minciuni, în goana după afirmare și bani.

În România, pe zi ce trece, discernământul spiritual părăsește bisericile (astea din ultimul val, relevante și moderne) întocmai cum a părăsit slava lui Dumnezeu Templul din Ierusalim în vremea lui Ezechiel.

Pentru cei care nu știți cine este și ce poate Heidi Baker, vă las aici un videoclip, doar unul. Restul le găsiți pe net. Imaginile astea îmi trezesc amintiri din copilărie, când in fața birtului din satul natal puteai vedea ocazional scene asemănătoare.

Comentarii
  1. Eliza spune:

    Be careful! Beti o otrava si va asteptati ca celalalt sa moara, cand de fapt ( si de drept, de altfel), singurul afectat sunteti chiar dumneavoastra 🙂

  2. Relu spune:

    Adoram biserica de oameni born again ? cam mult spus. Iar carismatica pe care ati prezentato se pare promoveaza erezia numita „rasul sfant ” foarte activa peste ocean SUA si Canada…In general non denominationalii sunt cam ciudati , foarte ciudati..http://crestinul-azi.blogspot.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s