Biserica Adoram Arad, Heidi Baker și lipsa discernământului spiritual

Posted: 13 ianuarie 2018 in Uncategorized

Ieri am dat, din întâmplare, pe Facebook de un eveniment organizat de Biserica Adoram Arad, eveniment în care buricul pământului va fi Heidi Baker. Mi s-a părut interesant ca o biserică din România invită asemenea oameni, sau femei, să aducă, chipurile, “un fel de revigorare spirituală” (nu au ei pretenția asta directă, însă după vâlva făcută în jurul ei, cam asa se pare) printre fosilizații de pe plaiurile mioritice. M-am uitat peste comentarii. Unul mai spumos ca altul: “Wow! Vine Heidi la Arad???” , etc. Am trecut cu privirea peste toate. Deja unii își fac griji în avans dacă vor mai prinde locuri, iar alții își cumpara biletele de avion pentru marele eveniment. Treaba lor, nu le plătesc eu.

Cel mai interesant în toată chestia asta mi s-a părut lipsa criticilor, adică a acelor comentarii critice pe care le poti vedea peste tot, pe RS. Aici însă nu, niciunul. Mi-am zis, și de fapt asta am si scris într-un comentariu, cu riscul de-a fi primul “fanatic si îngust”: “Oameni buni, oare chiar nu mai aveți discernământ spiritual invitând-o pe doamna asta la Arad?” În cinci minute am primit un like la comment și peste jumate de oră un delete.  Primul gând care mi-a venit în minte a fost ăsta: “Acuma înțeleg de ce nu există comentarii negative;, au fost forfecate.” Da, dar nu de Facebook, ci tocmai de cineva de la Adoram. Niste oameni care se numesc creștini “born again”, de firmă, nu glumă.  Creștini care au pretenția de-a fi și exemple bune pentru alții, în răbdare, dragoste creștină,  în acceptare, critică constructivă, etc, etc.

Heidi Baker e una din acele femei, alături de încă una (îmi scapă numele ei acuma, dar o vezi zi de zi pe Alfa & Omega tv), care predică o evanghelie ce  nu are nimic de-a face cu Evanghelia Domnului Cristos. O evanghelie îndulcită cu bancuri, ifose, chicote, hlizeli și minciuni, în goana după afirmare și bani.

În România, pe zi ce trece, discernământul spiritual părăsește bisericile (astea din ultimul val, relevante și moderne) întocmai cum a părăsit slava lui Dumnezeu Templul din Ierusalim în vremea lui Ezechiel.

Pentru cei care nu știți cine este și ce poate Heidi Baker, vă las aici un videoclip, doar unul. Restul le găsiți pe net. Imaginile astea îmi trezesc amintiri din copilărie, când in fața birtului din satul natal puteai vedea ocazional scene asemănătoare.

Reclame
Comentarii
 1. Eliza spune:

  Be careful! Beti o otrava si va asteptati ca celalalt sa moara, cand de fapt ( si de drept, de altfel), singurul afectat sunteti chiar dumneavoastra 🙂

 2. Relu spune:

  Adoram biserica de oameni born again ? cam mult spus. Iar carismatica pe care ati prezentato se pare promoveaza erezia numita „rasul sfant ” foarte activa peste ocean SUA si Canada…In general non denominationalii sunt cam ciudati , foarte ciudati..http://crestinul-azi.blogspot.ro/

 3. Monica spune:

  Când o să faci tu macar 1℅ din cat a făcut Heidi Baker cu Dumnezeu, atunci sa comentezi! Parca v-a angajat cineva sa-i criticați pe oamenii lui Dumnezeu, pe aceia care au rezultate, pe aceia care L-au crezut pe Dumnezeu și au realizat lucruri mărețe. Ia să îți vezi de treaba ta și să te pocăiesti că îți lipsește discernământul spiritual ție, nu nouă. Sunteți praf și va credeți mari teologi care sunt „chemati” să investigheze viețile pastorilor și voi nu aveți nici un rezultat, scrieți pagini întregi pe bloguri despre alții, insulte, critici, că trebuie să aveți și voi activitate, că la altceva mai bun nu va pricepeți. Sa citești să vezi in biblie la ce ne cheamă Dumnezeu și apoi să comentezi că e plin internetul de oameni de nimic. RUȘINE!

  • alexpop7620 spune:

   În mod normal ar fi trebuit să-mi rezerv dreptul de-a arunca la coș astfel de comentarii, lesne de înțeles de ce, însă îl las tocmai pentru pentru a dovedi încă o dată cât de departe am ajuns: Dvs. sunteți cazul tipic de discipol care-și urmează necondiționat maestrul, renunțând, dacă-i nevoie, chiar si la discernământ uneori. Astfel de “lideri” au ajuns buricul pământului, adorați și slujiți până la limita idolatrizării. Un astfel de comportament este de găsit în general în lumea sectelor ne – sau, pseudo-creștine, însă în ultimele decenii s-a răspândit tot mai mult și între evanghelici (mai nou printre cei din România).

  • Koki spune:

   Monica,citeste biblia ,acolo o sa găsești oameni a lui Dumnezeu si apoi sa spui cu cine seamănă Heidi Baker. Biblia este singurul dreptar

  • Kovacs Tibor spune:

   Sunt de acord cu dvs. sora Monica. Nu știu dacă a fost vreunul în Mozambic, dintre cei care au curajul să o critice așa de vehement pe sora Heidi Baker și ar fi stat măcar o lună (deși sora Heidi a stat acolo ani de zile) să vadă cum trăiesc acolo oamenii. Să mergi să-i înconjori cu dragoste. Și chiar cred că Dumnezeu de aceea a vindecat așa de mulți oameni acolo, fiindcă Heidi le-a arătat dragoste la acești oameni. Nu s-a urcat pe un piedestal să arate ce mare teolog este, ci a trăit printre ei, a mâncat, a dormit, a suferit împreună cu ei și s-a rugat cu ei. Dacă Heidi Baker se aruncă cu fața la pământ pe scenă, atunci când slujește, atunci poate chiar Dumnezeu lasă ca acei care nu înțeleg acest lucru să se poticnească, așa cum este scris că Dumnezeu a lăsat o piatră de poticnire pt cei care nu cred. Tibi

   • alexpop7620 spune:

    Nimeni nu contestă faptele bune și acțiunile caritabile ale doamnei in cauză, însă asta nu este o garanție că acest gen de lideri trebuie urmați orbește. Mulți atei și agnostici fac fapte bune, poate mai multe decât unii creștini. Să nu amestecăm apele între ele.

   • Valentin spune:

    Si totusi, cum scrie Biblia ca-i vom recunoaste pe crestini?

  • Barbura Ioan spune:

   Felicitari pentru opinie!

   • alexpop7620 spune:

    Ce opinie? De unde știe doamna, sau d-soara de mai sus cât fac eu in comparație cu H. Baker? Poate că am depășit acel 1% de care vorbește dânsa. Sau poate 2, sau 5%, nu are de unde știi. Nu are de unde ști, așa că poate am dreptul la a comenta 😀, după logica dânsei.

 4. Ioan spune:

  Heidi si Rolland Baker, BILL JOHNSON, Randy Clark, și alții, mediațizați, prin prezentarea învățăturilor lor în dimensiunea centrelor creștine și a bisericilor independente carismatice, elogiați în alocuțiunile verbale, (cred că este prea mult să folosesc termenul predici) nu au făcut decât cu pași mărunți, să ajungă și în România. Din dorința de altceva, din dorința de a ieși din decorul smereniei, în mod special tinerii, au ieșit din bisericile tradiționale, merg de capul lor, și susțin puternic și frenetic acești oameni. Pentru chestiuni concludente, urmăriți lansarea de carte a lui Heidi Baker de la Adoram Arad, să vedeți cum o soră, elogia persoana ei, și cum prezența lui Dumnezeu era manifestată doar prin faptul că a fost în preajma lui Heidi Baker…. parcă Ieremia scria ceva de omul care se încrede în om….
  În Biblia pe care o citesc eu, scrie: Astfel, dar, cine crede ca sta in picioare sa ia seama sa nu cada. (1Cor.10:12) Doamna asta e pe jos mereu…. ea nu se gândește că Biblia ne cere să rămânem verticali, în picioare, și să fim demni de condiția de creștin pe care zicem că am dobândit-o?
  Tot cu părere de rău spun că cele 1500 de locuri se vor ocupa, și aceste manifestări, învățături, spasme, tremurături, râs sfânt, etc… se vor dispersa în România.
  Biserica adevărată trebuie să rămână puternică în fața acestui val.
  Și tot în Biblia pe care o citesc eu, spune că dacă va veni cineva și va propovădui un alt Isus…să nu -l primim. Asemănarea, diavolul va încerca să o facă cât mai aproape de adevăr, și doar un discernământ puternic, o înrădăcinare autentică în Scripturi ne va putea ține pe Cale.
  Dacă nu, fumuri, lumini, dans, distracție, joc și voie bună, ce nu au avut copii de pocăiți în biserică, pentru că era în lume, în discoteci, baluri, localuri… aduc acum datorită frustrării în centrele lor, că biserici totuși mi se pare prea mult să le numim. Doamne ai milă de noi. Încă odată.

 5. Barbura Ioan spune:

  Din pacate, ati ramas in fata birtului…

  • alexpop7620 spune:

   Da, din păcate, birturile continuă să existe, însă partea cea mai tragică este că diavolul a reușit să transforme inele biserici, făcându-le să arate asemenea unor birturi și discoteci. Ba, mai nou au apărut biserici in care membrii vin la „închinare” complet dezbrăcați. Nu știu, și poate nuci nu contează, cum justificați comportamentul celor din Toronto Blessing, unde atmosfera este una de grădina zoologică, sau manifestările demonice din cruciadele lui Benny Hinn. Sunt sigur ca ați văzut astfel de manifestări pe internet, dar, deși nu vi le puteți explica, continuați să înghițiți cămila și sa strecurați țânțarul. Ce sa mai zic de mișcarea Bethel din Redding, unde grupuri de tineri, se pare că chiar și nevasta pastorului senior, merg in pelerinaje la mormintele unor sfinți, respirând „duh și putere”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s