Pe înainte…la Babilon

Posted: 11 decembrie 2018 in Uncategorized

Lumea vrea neapărat înapoi, la Babilon, acea vreme când tot pământul avea o singură limbă, un singur conducător și un singur țel: a face un turn care să ajungă până în cer; nu pentru a studia astrele ci pentru a-L da pe Dumnezeu jos de acolo.

Lumea in care trăim tânjește după un “Nimrod” care să fie capabil a distruge granițele, a dizolva culturile milenare ale popoarelor, a contopi rasele într-una singură si a crea omul nou: fără gen, fără neam și popor, fără limbă și fără cultură, fără strămoși și fără istorie.

Un afront direct la adresa Artizanului, lui Dumnezeu, pentru că Globalizarea, așa cum o percep politicienii lumii, nu este ideea lui Dumnezeu. Cultura, diversitatea, istoria, limba și granițele unei națiuni sunt voia lui Dumnezeu, stabilite de El tocmai pentru ca omul să fie motivat a-L căuta și servi pe El acolo in cultura și nația lui.

Creștinismul transcede limba, cultura, etnia și nicidecum nu vrea a o demola.

Apostolul Pavel spune intr-o cuvântare în Atena antică că “El (Dumnezeu) a făcut ca toți oamenii, ieșiți dintr-unul singur să locuiască pe toată fața pământului; le-a așezat anumite vremuri și a pus anumite hotare locuinței lor, ca ei să caute pe Dumnezeu și să se silească să-L găsescă bâjbâind, cu toate că nu este departe de fiecare din noi.” Faptele Apostolilor 17:26-27

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s